Tatar inaczej

2017-01-08 11:39:36(ost. akt: 2017-01-08 11:42:15)

Autor zdjęcia: Joanna Karzyńska

Smaczne kanapki z tatarem znakomicie nadają się na wystawne przyjęcia jak i na domowe imprezy.
Składniki:

wołowina lub polędwica, 500 g
szalotka - 1 szt
ogórek korniszony - 2 szt
sos worcestershire lub maggi- 1 łyżeczka
oliwa - 1 łyżka
sól, pieprz
żółtko - 4 szt
chleb tostowy
marynowane grzybki

Sposób przygotowania:

Wołowinę należy oczyść i zmielić lub bardzo drobno posiekać. Mięso wymieszać z żółtkiem, oliwą i sosem worcestershire lub maggi. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Szalotkę i ogórek pokroić w bardzo drobną kostkę.Na talerz wyłóżyć chleb tostowy, porcję mięsa, pokrojony ogórek, kolejną porcję mięsa i na wierzch szalotkę. Popieprzyć świeżo mielonym pieprzem, na końcu na każdej "kanapce" ułożyć marynowane grzybki. Smacznego!

Czytaj e-wydanie

Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Zostań dziennikarzem obywatelskim

Podziel się informacją:

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5