Tatar inaczej
2017-01-08 11:39:36(ost. akt: 2017-01-08 11:42:15)
Smaczne kanapki z tatarem znakomicie nadają się na wystawne przyjęcia jak i na domowe imprezy.
Składniki:
wołowina lub polędwica, 500 g
szalotka - 1 szt
ogórek korniszony - 2 szt
sos worcestershire lub maggi- 1 łyżeczka
oliwa - 1 łyżka
sól, pieprz
żółtko - 4 szt
chleb tostowy
marynowane grzybki
szalotka - 1 szt
ogórek korniszony - 2 szt
sos worcestershire lub maggi- 1 łyżeczka
oliwa - 1 łyżka
sól, pieprz
żółtko - 4 szt
chleb tostowy
marynowane grzybki
Sposób przygotowania:
Wołowinę należy oczyść i zmielić lub bardzo drobno posiekać. Mięso wymieszać z żółtkiem, oliwą i sosem worcestershire lub maggi. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Szalotkę i ogórek pokroić w bardzo drobną kostkę.Na talerz wyłóżyć chleb tostowy, porcję mięsa, pokrojony ogórek, kolejną porcję mięsa i na wierzch szalotkę. Popieprzyć świeżo mielonym pieprzem, na końcu na każdej "kanapce" ułożyć marynowane grzybki. Smacznego!
Czytaj e-wydanie
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez