Smakowity tatar
2016-04-29 22:30:22(ost. akt: 2016-04-29 22:39:08)
Składniki:
- wołowina (70 dkg)
- 2 żółtka z jaj kurzych
- 1 cebula
- ogórek kiszony
- olej rzepakowy
- sól
- pieprz
- wołowina (70 dkg)
- 2 żółtka z jaj kurzych
- 1 cebula
- ogórek kiszony
- olej rzepakowy
- sól
- pieprz
Przygotowanie: Zmielone mięso zmieszać z żółtkami jaj kurzych. Cebulę bardzo drobno pokroić w kostkę ( nie mieszać z mięsem), tak samo ogórka.. Na około 250 g mięsa wlać łyżkę oleju, aby się nie utleniło. Dodać szyptę soli i pieprzu według uznania (do tatara pasuje jednak spora jego ilość, aby był odpowiednio ostry). Mięso dobrze wymieszać, ułożyć na talerzu i obsypać z jedej strony skrojoną cebulą a z drugiej ogórkiem.
Czytaj e-wydanie ">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna
Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz TUTAJ ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez