Smakowity tatar

2016-04-29 22:30:22(ost. akt: 2016-04-29 22:39:08)

Autor zdjęcia: Joanna Karzynska

Składniki:
- wołowina (70 dkg)
- 2 żółtka z jaj kurzych
- 1 cebula
- ogórek kiszony
- olej rzepakowy
- sól
- pieprz

Przygotowanie: Zmielone mięso zmieszać z żółtkami jaj kurzych. Cebulę bardzo drobno pokroić w kostkę ( nie mieszać z mięsem), tak samo ogórka.. Na około 250 g mięsa wlać łyżkę oleju, aby się nie utleniło. Dodać szyptę soli i pieprzu według uznania (do tatara pasuje jednak spora jego ilość, aby był odpowiednio ostry). Mięso dobrze wymieszać, ułożyć na talerzu i obsypać z jedej strony skrojoną cebulą a z drugiej ogórkiem.

Czytaj e-wydanie



Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. 

Swoją stronę założysz TUTAJ ".

Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:

">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna


2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5