Krokiety z pieczarkami i żółtym serem
2015-11-20 10:00:00(ost. akt: 2015-11-20 10:17:24)
Składniki na farsz:
- 1,5 średniej cebuli;
- 0,5 kg pieczarek;
- 150-200 g ostrego sera żółtego;
- sól i pieprz
Składniki na naleśniki:
- 250 ml pełnotłustego mleka;
- 250 ml niegazowanej wody;
- 1 jajko;
- 250 g mąki pszennej;
- szczypta soli;
- 1 łyżka oleju;
- olej do smażenia.
Dodatkowo:
- 1 jajko roztrzepane;
- 3-4 łyżki mleka;
- bułka tarta;
- olej do smażenia.
- 1,5 średniej cebuli;
- 0,5 kg pieczarek;
- 150-200 g ostrego sera żółtego;
- sól i pieprz
Składniki na naleśniki:
- 250 ml pełnotłustego mleka;
- 250 ml niegazowanej wody;
- 1 jajko;
- 250 g mąki pszennej;
- szczypta soli;
- 1 łyżka oleju;
- olej do smażenia.
Dodatkowo:
- 1 jajko roztrzepane;
- 3-4 łyżki mleka;
- bułka tarta;
- olej do smażenia.
Cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Zeszklić cebulę na oleju. Dodać pieczarki. Podsmażyć na średnim płomieniu bez przykrycia do momentu, aż wyparuje cały sok z pieczarek. Przestudzić. Dodać stary ser żółty. Doprawić solą i pieprzem.
Wszystkie składniki na naleśniki zmiksować na gładką masę. Usmażyć naleśniki. Posmarować farszem i zawinąć. Krokiety obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Smacznego.
Wszystkie składniki na naleśniki zmiksować na gładką masę. Usmażyć naleśniki. Posmarować farszem i zawinąć. Krokiety obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Smacznego.
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez