Kogut najlepszy

2014-08-03 12:04:19(ost. akt: 2014-08-03 12:41:53)
Załoga z Domu pod Kogutem z Pasymia przygotowała najlepszego mazurskiego kartoflaka, a tym samym wygrała wczorajszą rywalizację na placu Juranda.
Wczoraj od godz. 11 na placu Juranda odbywał się finał cyklu imprez kulinarnych pod nazwą: Mazurski Kartoflak - markowy produkt regionalny Ziemi Szczycieńskiej. W programie znalazły się m.in. konkurs kulinarny, w którym o nagrody (pula prawie 25 tys. zł) walczyły ekipy ze Stołówki u Eli ze Świętajna, Domu pod Kogutem z Tylkowa/Pasymia, Mazuriany ze Szczytna oraz Pizzeri Shanta pod Basztą z Wielbarka. Odbywały się też pokazy kulinarne m.in. mistrza kuchni Wojtka Charewicza. Nie zabrakło również konkursów dla publiczności z nagrodami, jarmarku rękodzieła i kulinariów, występów zespołów ludowych i wielu innych atrakcji w fosie i na plaży. Natomiast wieczorem można było posłuchać zespołów: Ampha Romeo, Big Day, Ewa Farna.

Tylko ciekawe informacje:





Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając na szczytno.wm.pl w ramkę " ZAŁÓŻ PROFIL ", która znajduje się w prawym, górnym rogu strony.Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:

">kliknij tutaj
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5